socmr
+3592/ 898 50 25 +359886 883 343 +359894 445 455 факс:02/898 50 32 ras.bulgaria@gmail.com
Продуктите на CretaVita - Зехтин EXTRA VIRGIN & Зехтин BIO - ще са при вас само с един клик.

Обратно към СТРАНИЦА рецепти 1

Приготвяне на Топеница със сирене и печени чушки

Необходими Продукти

  • червени чушки - 1 кг
  • сирене - 350 г
  • зехтин - 100 мл или олио
  • чесън - 1 неголяма
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1 връзка
  • люти чушки - 2 бр. или на вкус и по желание

Изпечете чушките, обелете ги и ги почистете от семките. Нарежете ги на парченца. 
Баба ми приготвяше топеницата, като начукваше продуктите поетапно в голямо хаванче - започваше с накълцания чесън и сол, добавяше чушките, по малко зехтин и начукваше, докато всичко добие консистенция на каша.
Накрая се обърква с натрошеното ситно сиренето, останалия зехтин и подправките. 
Към наши дни е най-добре да смелите всичко в кухненски робот или блендер - става невероятно бързо и лесно. Друг вариант е просто да нарежете продуктите възможно най-ситно и да ги намачкате със сиренето, зехтина и подправките. 
Може да поднесете топеницата върху препечена филийка. По желание в топеницата се добавят и люти чушчици. При нужда може да долеете и повече зехтин.

 

 

 

Гръцка супа от дреболии:

Необходими Продукти

  • черен дроб - 1 бр. овнешки
  • овнешки черва - 200 г
  • лук - 300 г пресен
  • маруля - 1 бр. сърцевината
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • брашно - 1 с.л.
  • копър - 1 връзка
  • ориз - 6 с.л.
  • яйца - 3 бр. жълтък
  • лимони - 2 бр. сок
  • черен пипер
  • сол

Приготвяне на Гръцка супа от дреболииПопарете дроба с вряла вода за няколко минути. После го облейте обилно със студена вода и го оставете в гевгир за да се отцеди хубаво. Нарежете го на парченца. Добре почистените овнешки чревца се натриват с малко лимонов сок, подправят се със сол. Попарват се с гореща вода. Изплакват се отново и се нарязват на малки парченца. 
Загрейте зехтина и запържете ситно нарязания лук и сърцевината та марулята, която сте нарязали на дребно. Когато омекнат добавете брашното, ситно нарязаните зелени подправки и овнешкитедреболии. Залейте с 5 ч.ч. вода и оставете да кипне. Варете около 30 минути на умерен огън и свалете от котлона.Разбийте жълтъците. На тънка струйка добавете останалия лимонов сок. Темперирайте застройката с 1 черпак от супата. Разбъркайте и добавете още 2 черпака. След това леко върнете всичко в тенджерата. Поднесете гореща. Към рецепти 3

 

 

ПВС дограма Гласувайте за моя сайт в БГ чарт БУЛИНС застраховки PageRank Checking Icon ддетски колички детски столчета BGtop PCbet.info TOP класация

Wikipedia Facebook Google+ Twitter youtube yahoo Amazon live Vk Pinterest Linkedin Baidu Qq Booking Taobao DMOZ seo BabyPlanet Look BulIns medmall SEO Новини Спорт gsm аксесоари Коли под наемcleaning servicecleaning serviceпроектиране на къщихамалски услугиcleaning servicegsm аксесоариДетски дрехиКлючар младостПеместване на офис

Tyxo.bg counter