socmr
+3592/ 898 50 25 +359886 883 343 +359894 445 455 факс:02/898 50 32 ras.bulgaria@gmail.com
Продуктите на CretaVita - Зехтин EXTRA VIRGIN & Зехтин BIO - ще са при вас само с един клик.

Обратно към СТРАНИЦА рецепти 1

Приготвяне на Топеница със сирене и печени чушки

Необходими Продукти

  • червени чушки - 1 кг
  • сирене - 350 г
  • зехтин - 100 мл или олио
  • чесън - 1 неголяма
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1 връзка
  • люти чушки - 2 бр. или на вкус и по желание

Изпечете чушките, обелете ги и ги почистете от семките. Нарежете ги на парченца. 
Баба ми приготвяше топеницата, като начукваше продуктите поетапно в голямо хаванче - започваше с накълцания чесън и сол, добавяше чушките, по малко зехтин и начукваше, докато всичко добие консистенция на каша.
Накрая се обърква с натрошеното ситно сиренето, останалия зехтин и подправките. 
Към наши дни е най-добре да смелите всичко в кухненски робот или блендер - става невероятно бързо и лесно. Друг вариант е просто да нарежете продуктите възможно най-ситно и да ги намачкате със сиренето, зехтина и подправките. 
Може да поднесете топеницата върху препечена филийка. По желание в топеницата се добавят и люти чушчици. При нужда може да долеете и повече зехтин.

 

 

 

Гръцка супа от дреболии:

Необходими Продукти

  • черен дроб - 1 бр. овнешки
  • овнешки черва - 200 г
  • лук - 300 г пресен
  • маруля - 1 бр. сърцевината
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • брашно - 1 с.л.
  • копър - 1 връзка
  • ориз - 6 с.л.
  • яйца - 3 бр. жълтък
  • лимони - 2 бр. сок
  • черен пипер
  • сол

Приготвяне на Гръцка супа от дреболииПопарете дроба с вряла вода за няколко минути. После го облейте обилно със студена вода и го оставете в гевгир за да се отцеди хубаво. Нарежете го на парченца. Добре почистените овнешки чревца се натриват с малко лимонов сок, подправят се със сол. Попарват се с гореща вода. Изплакват се отново и се нарязват на малки парченца. 
Загрейте зехтина и запържете ситно нарязания лук и сърцевината та марулята, която сте нарязали на дребно. Когато омекнат добавете брашното, ситно нарязаните зелени подправки и овнешкитедреболии. Залейте с 5 ч.ч. вода и оставете да кипне. Варете около 30 минути на умерен огън и свалете от котлона.Разбийте жълтъците. На тънка струйка добавете останалия лимонов сок. Темперирайте застройката с 1 черпак от супата. Разбъркайте и добавете още 2 черпака. След това леко върнете всичко в тенджерата. Поднесете гореща. Към рецепти 3

 

 

Tyxo.bg counter