socmr
+3592/ 898 50 25 +359886 883 343 +359894 445 455 факс:02/898 50 32 ras.bulgaria@gmail.com
Продуктите на CretaVita - Зехтин EXTRA VIRGIN & Зехтин BIO - ще са при вас само с един клик.

НЯКОЛКО ПОЛЕЗНИ СЪВЕТА: Когато купувате зехтин, задължително гледайте датата на производство. Срокът за съхраняването му в метални опаковки е 3-4 години, а в бутилки – 1 година.Зехтинът лесно се фалшифицира.Как да различим ментето? Когато истински зехтин се съхранява при температура 0 градуса, той става по-гъст и помътнява, докато другите мазнини не променят състоянието си.Съхранявайте зехтина на сухо и най-важното – на тъмно място, при температура около 20 градуса.Най – подходящи са стъклените съдове.Зехтинът произведен в периода от ноември до януари , може при дълго съхраняване, постепенно да изсветлее. Това е нормално и говори, че зехтина е “жив”.Бизнесът с козметика процъфтява, защото всеки иска лъскава и здрава коса, гладка кожа без бръчки, красив маникюр. За всичко това може да помогне зехтинът, което кара производителите на козметика, особено тези, които претендират, че продуктите им са еко, да го използват като основна съставка. Това би трябвало да ни наведе на мисълта, че и само зехтинът би имал същия ефект. Така че можем да използваме него и да избегнем всички останали вредни за здравето ни и околната среда съставки.Зехтинът е наистина уникален и полезен за целия организъм. Освен всичко това има и прекрасен вкус. Може да ни помогне да имаме блестяща и здрава коса, красиви нокти, вкусни ястия. Още по-хубавото е, че няма да ни навреди, както би направила козметиката. Така зехтинът ще пази тялото ни и отвътре и отвън.Зехтинът има невероятни антиоксидантни свойства и е подходящ за всички типове кожа. Предпазва клетките от увреждане и помага на увредените да се възстановят. Фантастичен източник е на витамин Е и А. Тези антиоксиданти имат естествената способност да стимулират клетките да се възстановяват и да карат кожата отново да изглежда гладка и свежа. Помагат за възстановяването на кожата, след прекомерно излагане на слънчева светлина, замърсявания, цигарен дим, прекаляване с пържени храни и други подобни рискове, които крие животът в модерните времена.

 

 

 

Полифенолите в зехтина действат като антиоксидантите, които се използват в козметичните продукти, за да предотвратяват повредите на кожните клетки в резултат от вредното действие на свободните радикали в тялото ни.Изследвания са показали, че консумирането на маслини и зехтин намалява кръвното налягане и растежа на някои тумори.За да се насладите на всички тези ползи, не са Ви нужни козметични.

Няколко съвета как бихте могли да го използвате: Коса: Добавете малко зехтин в шишенцето с балсама си и го смесете добре. След това го използвайте, както обикновено.Можете и директно да мажете краищата на косата си със зехтин, да постоите няколко минути и после да изплакнете.Масажирайте и скалпа си с малко зехтин, преди да се измиете с шампоан. Кожа: След като си махнете грима от очите, разтрийте около тях с няколко капки зехтин, за овлажняване. Но не вкарвайте от него в очите си.Независимо дали го използваме за лицето или тялото, зехтинът ще проникне дълбоко в кожата и ще има дълготраен овлажняващ ефект. С няколко капки лимонов сок, става наистина добър овлажняващ нощен крем.Всеки ден поне по един път мажете устните си със зехтин – няма по-добър и безвреден балсам за устни.Можете да си направите дори ексфолиант за лице. Смесете малко зехтин с натрошени бадеми и нежно разтрийте лицето си. Едновременно ще си направите скраб маска и ще овлажните кожата си.Смесете мед и зехтин и ще си направите страхотна маска за лице.Можете да мажете и сухата кожа на лактите или петите със зехтин. Нокти: Поне няколко пъти седмично мажете ноктите си със зехтин – ще ги заздрави и направи блестящи.Друг начин да го използвате за красиви нокти е като затоплите малко количество зехтин и потопите ръцете си в него за няколко минути. Вана: Ако имате вана, добавяйте зехтин във водата. Ако нямате, можете да постоите с крака в леген с топла вода и зехтин. Добавете и няколко капки етерично масло, например от лавандула, така че тялото Ви да може да отпочине напълно. Масаж: Няма смисъл да купувате скъпи масла за масаж, зехтинът ще Ви свърши дори по-добра работа. ПРОДЪЛЖИ

 

.

 

Tyxo.bg counter