socmr
+3592/ 898 50 25 +359886 883 343 +359894 445 455 факс:02/898 50 32 ras.bulgaria@gmail.com
Продуктите на CretaVita - Зехтин EXTRA VIRGIN & Зехтин BIO - ще са при вас само с един клик.

ОБРАТНО

Зехтинът е растителна мазнина, извличана от плодовете на маслиновите дървета (Olea europaea). Тя се използва предимно за готвене, но също и в козметиката и сапуните. Доказано полезна за организма. В старите рецепти се среща под името "дървено масло". Ако е църковен ( осветен ) зехтин се нарича "елей".

ЗЕХТИНЪТ съдържа витамините А, Д и С, както и мононенаситни мастни киселини, които понижават нивото на лошия холестерол. Благодарение на витамин Е и другите антиоксиданти, зехтинът ефективно предотвратява преждевременното стареене. При това изключително е полезна както неговата вътрешна, така и външната му употреба.

Здравословната мазнина е безценна при язва на стомаха идванайсетопръстника, подобрява дейността на надбъбречните жлези и черния дроб. Изследванията потвърждават, че в зехтина даже при многократна термична обработка не се появяват канцерогенни вещества. Средиземноморския дар помага при жлъчнокаменна болест, а при редовна употреба ще забрaвите думата “запек”.

Днес зехтинът се предлага като мощно профилактично средство в борбата с рака, за нормализиране на кръвното налягане, при захарен диабет. Последните научни разработки доказаха, че той съдържа вещества,които снижават риска от образуване на тромби.

 

 

 

Според кардиолози зехтинът снижава със 74% опасността от инфаркт на миокарда.

Подправяйки салатата си с него , вие подобрявате зрението, укрепвате костите и зъбите си. Мазнината - чудо нормализира работата на женските полови жлези, подпомага зачеването, нормализира обмяната на веществата, което ще ви помогне да намалите теглото си.

При жените, които са включили в менюто си зехтин, рискът от появата на рак на млечната жлеза се намалява четири пъти. Учените са доказали, че ежедневната употреба от 40 мл. сутрин, възпрепятства стареенето на организма.

Диетолозите препоръчват да се консумира само нерафиниран зехтин, защото той съдържа полифеноли, които определят лечебните свойства на здравословния продукт.

Японските изследователи наскоро разпространиха новината, че ако се намажете със зехтин след слънчево изгаряне, намалявате шансовете за рак на кожата.

Въпреки липсата на каквито и да било странични ефекти, със зехтина не бива да се прекалява, поради високата му калоричност. Така, че ако цените на мазнината – чудо ви стряскат, знайте, че и в съвсем малки количества античния дар ще ви подмлади и ще повдигне самочувствието ви.

 

.

 

Tyxo.bg counter